Godmorgon

2011-09-27 ♥ 08:47:49 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (1)

Ännu en dag med bara ett barn. Jag försöker njuta av att det bara är Oscar och jag. Vi myser så mycket som möjligt!
Idag åker vi till Öppnis här i byn. Sen ska jag försöka rensa lite skräp här hemma. Igår var jag så trött så jag satt bara i soffan och gäspade och orkade ingenting.
 Tänk vilket lyxliv jag levde när Oscar låg i magen. Jag var ju hemma med havandeskapspenning från mitten på november och Oscar kom i slutet på januari. Jag kunde sova så länge jag ville. Eller lägga mig mitt på dagen och sova en stund. Men nog är det roligare att vakna av att någon gapskrattar och säger att Pingu är tokig :)


Syskonen. Den ena ser lite konstig ut än.


39+6 = BF

2011-09-26 ♥ 08:45:36 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (1)

Ja, då var det slut på nedräkningen. Och ingen bebis ute än. Det trodde jag inte heller men den får gärna komma innan veckan är slut.

Snart åker vi till Öppnis i Enviken och trängs och svettas lite. Oscar sitter på pottan med en risifrutti.-Får jag ta kort på dig? -Jaaaa...Kroppen

2011-09-25 ♥ 11:15:58 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Mad undrade om jag har några känningar. Nja, är väl svaret på den frågan. Jag får sammandragningar titt som tätt men de gör inte ont. Jag blir lite illamående av dem ibland men inte värre än så. Häromkvällen tyckte jag mig känna av lite svag mensvärk i magen men det kan ha varit inbillning ;) Men när jag är ute och går så tynger det mellan benen och jag kan inte minnas att det var så med Oscar.

Halsbränna har jag haft sen flera veckor tillbaka och det blir värre och värre. Ligger jag ner ett par minuter som kommer den direkt. Gaviscon hjälper (när jag kommer ihåg att köpa hem). Flera gånger den senaste tiden så har jag "halvkräkts" (en rejäl sur uppstötning som hoppat ut) när jag böjt mig fram och samtidigt känt lukten av något äckligt. Som att tömma en bajspotta eller ta reda på soporna. 
Annars så svettas jag nästan hela tiden. Ibland är det så det rinner ner i ögonen. Känns ganska bra att det är höst och inte särskilt varmt ute.
Fingrarna är lite ömma och svullna. Fötterna är lite ömma men ser inte svullna ut. Men de enda skorna som funkar är foppatofflorna, tur att de är bekväma!The weekend

2011-09-25 ♥ 11:00:32 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (2)

Idag låg jag kvar en timme extra i sängen. Inte för att det blev så mycket mer sömn, kanske tio minuter. Men det är skönt att ligga kvar och slappa.
Nu har jag ätit frukost i lugn och ro. De andra två är ute och åker fyrhjuling.

I fredags var vi till Spec.Mvc på lasarettet för en liten koll. Vi fick göra ett tillväxtultraljud och bebisen beräknas nu väga ca 3700 gram. Inte panikstort men inte särskilt litet heller. Har ingenting hänt till på fredag så ska vi dit och mäta igen och göra en gynundersökning för att se hur det står till :) Om jag inte är på gång alls och barnet växer i en väldig fart så kan det bli aktuellt med ett snitt. Helst av allt vill jag ju föda vaginalt men vi får se hur det blir. Bebisen är ju inte fixerad men jag tycker att det känns som att den trycker ner allt mer.

Igår var vi på barnloppis i Enviken. Jag fyndade sex amningsplagg från boob för 75 :- En klänning och fem tröjor. Som hittat! Sen blev det några bodies och byxor i stl 50/56, ett par små tossor och en pyttepyttemössa! En fleeceoverall i stl 62 och en (till) amningskudde blev det också. Oscar fick ingenting men han var nog nöjd ändå. Han och Kimmen gick till en skolgård och lekte medan jag handlade.Riktiga fotomodeller våra ungar! -öööööhh!


Another day in paradise

2011-09-22 ♥ 08:36:24 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (2)

Oscar vaknade 01.51. -Jag vill ha nåt! Gå ner! sa han. Så han var säkert hungrig men jag sa att det var natt och att vi skulle somna om. Och det gjorde han faktiskt. Men han har sovit oroligt och vaknat och velat dricka vatten (som alltid står bredvid sängen) och ammat massor. 07.09 var det godmorgon. Som jag trodde så behövde vi inte gå upp före sju.
Blöjan som han haft sen eftermiddagen dan före var helt torr men i pottan kom det hur mycket kiss som helst. Han kan hålla sig den ungen.

Snart åker vi till Öppnis här i Svärdsjö och roar oss lite.


Så här kan jag se ut på morgonen


Hämtade ett barn på dagis i tisdags


Mvc

2011-09-21 ♥ 21:20:37 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Vi har haft en bra dag idag! Inget bråk alls, mamman har hållt sig lugn ;)

Magen blev godkänd, 144 hjärtslag i minuten och sf-måttet var 37 (sist var det 36 i vecka 37+1). Magen hade sjunkit liiite. Huvudet var fortfarande rörligt men hade sjunkit ner lite till. Ingen fixerad bebis alltså. Oscar talade om för barnmorskan vad hon skulle göra hela tiden, han har ju varit med på alla besök så han har koll!

Oscar hade jättekul på Öppnis. Sov ingen middaglur på dan så kl 17 så somnade han i bilen, Vaknade till vid 19-tiden och somnade om uppe i sängen och sover än. Gissar på att han vaknar mellan 7-7.30 imorgon.Bäddade ner dockan i sängen och gick och hämtade en bok att läsa


5 days left

2011-09-21 ♥ 09:39:49 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

På onsdagförmiddagen ligger vi och slappar i soffan framför Pingu. Vi siktar på att åka till Öppnis Elsborg till kl 13. 15.30 har vi sen tid på Mvc i samma lokal, då möter Kimmen upp oss där.
Idag är jag trött, har halsbränna fast jag sitter upp. Bebisen är vaken som vanligt men inte lika vild som tidigare. Den kanske sparar på krafterna? Jag har förberett ett urinprov som ska lämnas hos barnmorskan. Jag har haft två urinvägsinfektioner under sommaren så hon vill kolla upp det regelbundet.

Jag lovade Oscar nyss att idag ska mamma INTE skrika åt honom. -Nä, jag blir ledsen då. säger det arma barnet.
Det har varit lite si och så med mitt tålamod den senaste tiden. När jag blir stressad så sprutar svetten överallt och tålamodet försvinner alldeles. Oscar märker direkt att jag är stressad och då är alla kläder fel och han vill hela tiden ha något annat. Att ta sig ut genom dörren, som brukar ta en minut, kan ta en kvart. Det är ju jag som borde planera bättre och vara ute i god tid, men är man lite (mycket) lat och lite (mycket) trött, så slutar det inte alltid så bra som man har tänkt.

Igår gick vi in i v. 40 (39+1 idag). Får ofta höra att jag är stor. Men också att jag är mindre den här gången än med Oscar. Och så tycker jag faktiskt att det känns. Men med Oscar gick jag till v. 42+1 så den hann ju växa lite till.En av sommarens turer i skogen


Slapp dag

2011-09-14 ♥ 19:26:57 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (1)

Idag har vi haft en skön hemmadag. Städat lite halvt om halvt och bakat en ganska god äppelkaka. Kl 13 åkte vi och hämtade min mormor a.k.a. momma. Vi fikade och lekte tills Oscar somnade hastigt och lustigt. Sen kom Astrid + mamma och fikade lite. Oscar hann vakna innan de åkte hem och det var skrik och gråt och de blev osams. Men innan de åkte så kramades och pussades de och Astrid sa att hon älskade Oscar. -Mmm, vi ses en annan dag, sa Oscar.

Oscar har haft lite hosta ett par nätter men annars är han frisk så går det bra inatt så drar vi till Öppnis (Svärdsjö) imorgon.

Några bilder ifrån sommararkivet:Finaste Oscar


Pannkaka i soffan


Skitungarna på stan


Ingen bebis än...

2011-09-13 ♥ 08:45:20 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (1)

I lördags fyllde alltså Astrid två år och hon hade kalas hela helgen. På lördagen för familj/släkt och på söndagen var det barnkalas. På söndag kväll stack jag iväg på ljusparty med några jobbarkompisar, mycket trevligt.

Igår stannade vi hemma på förmiddagen för Oscar hade varit så täppt i näsan på natten så jag trodde att han höll på att bli sjuk men det verkar inte så för han är jättepigg idag.
På eftermiddagen var Oscar med morfar, moster och Astrid medan jag var till frisören. Det gäller ju att passa på innan bebisen kommer! Typ 15 cm kapades av och nu är jag blond igen. Skönt med lite mindre hår att hålla reda på.
Sen åkte jag hem till Pernilla i Hosjö för en Blingo-visning. Beställde matchande leggings till Oscar och mig.

Nu äter vi frukost och tittar på Babar. Snart ska vi sticka iväg till Öppnis här inne i byn och leka lite.


Oscar och Astrid träffar en kalkon (från i somras)


Astrid 2 år

2011-09-10 ♥ 22:20:46 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (3)

Idag har världens bästa Astrid födelsedag! 2 år är hon nu, mosters lilla skrutt. Vi har pussats och kramats och kalasat idag. Imorgon blir det ännu mer kalasande!


Friday

2011-09-09 ♥ 08:54:33 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Oscar ville inte se på Bolibompa idag så det blev Spöket Laban istället. Idag ska vi till Öppnis i Sundborn. Sen åker vi "hem" till Storsveden och sover där inatt.
Igår var vi till Öppnis i Enviken men det var så mycket folk så jag tror vi håller oss i Svärdsjö på torsdagarna. Det som är så trevligt i Enviken är sångsamlingarna men det är lite mer plats i Svärdsjö och inte lika mycket folk.

Oscar har sovit bra inatt också. Ville dricka vatten vid kl 01 men annars har han sovit bra.
Filosoferar i mammas famn (från sommaren)Bra natt

2011-09-07 ♥ 08:22:58 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (5)

Inatt har Oscar sovit 11 timmar i ett sträck (20-07) utan minsta pip! Det har ALDRIG hänt förut. Men han har börjat sova mycket bättre den senaste tiden så det bådar ju gott inför bebisens ankomst. Även om jag tror att han kommer att vakna mer då.

Idag är det dags för ett besök på MVC 15.30. I samma lokaler har de Öppen förskola mellan 13-15.30 så vi sticker dit före, perfekt!

Nu ska jag Wordfeuda lite, systeryster håller på att ge mig stryk. Jag skyller på omöjliga bokstäver.


Oscar åker pariserhjul med mamma på Gröna Lund i juni


37+0

2011-09-06 ♥ 09:05:00 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Idag går vi in i vecka 38! Scary..
Här hemma äter vi frukost och ska snart sticka iväg till Öppnis här inne i byn som kör igång idag. Kul att se vilka som dyker upp. Astrid är på dagis så hon blir inte med idag, men igår var de med till Enviken. Där var det massor av små barn och bebisar, kul!
Regnet har öst ner så vi tar nog bilen. Jag tänkte först att vi skulle gå men det tar lite tid med den här magen.

Nej, nu ska jag svepa ett glas hallonbladsté och leta på lite kläder till barnet.


Gemensamt toalettbesökBra start på veckan

2011-09-05 ♥ 14:17:40 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Just nu tar vi en paus i soffan framför tv:n. Vi har haft en härlig förmiddag i Enviken, handlat lite och ätit lunch. Tortellini med pesto, enkelt och gott. Nu ska vi snart gå över till Astrid och leka lite. Så kan vi förhoppningsvis hoppa över middagssovningen. Nackspärren är bättre men nu sitter det onda mest i axeln.

Och jag svettas som en gris! Måste skrubba av mig lite och byta tröja tror jag....

3 veckor kvar idag, imorgon går vi in i vecka 38... spänningen stiger.


Oscars biopremiär i början på augusti, "Bilar 2"


Godnatt

2011-09-04 ♥ 23:02:19 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Oscar somnade strax efter kl 22 ikväll. Men sover man middag i nästan tre timmar så blir det lite sent.
Nackspärren är mycket bättre men inte bra. Men den måste försvinna till imorgon för då tänkte vi åka till Enviken på Öppnis.

Faaaan, nu kom jag på att det finns tvätt att hänga....


Oscar vid Sundbornsån med favoritkepsen på


AjAjAj

2011-09-04 ♥ 13:37:08 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (2)

Godmorgon, eller inte. Har precis ätit frukost. Vaknade strax före kl 04 av en jättemysig nackspärr. Kimmen fick lov att hjälpa mig upp och massera lite för att jag över huvudtaget skulle kunna röra på mig. Fick lov att sova sittandes med sju kuddar bakom ryggen så det blev inte så mycket sömn. Oscar gick upp med sin pappa vid nio och jag låg kvar och halvsov lite till. Nu kan jag röra på mig men det gör riktigt ont. Ska ta en varm dusch så kanske det blir lite bättre..

Bebisen har levt rövare hela morgonen och det känns som att den försöker borra sig neråt. Oscar låg ju högt och var rörlig hela tiden och det har varit lika med den här. Det vore ju fantastiskt att få en fixerad bebis, då kanske den kan komma ut som den ska. Jag vill ju verkligen inte bli snittad igen.


Blivande storebror


Bad movie

2011-09-03 ♥ 14:53:52 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

God eftermiddag! Jag försöker hålla Oscar vaken med en liten film. Vi tittar på Pinnochio men det är bara tramsig skit som all Disney faktiskt är. Den här är från 1940 och det är ett väldans tjat om olydiga pojkar. Disneys filmer är väldigt fina och vackra att se på men något vidare bra budskap är det ju inte i dem.
Nä, vi tar en liten glass tror jag..Nightynight

2011-09-02 ♥ 22:39:02 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Fredagkväll med tacos och godis i magen. Oscar somnade 21.15 efter mycket om och men. Men han sov en timme mitt på dan så det var bra ändå.
Det blev inget Öppnis, det börjar nästa vecka som alla andra. Vi åkte hem till Astrid istället och lekte. På eftermiddagen tittade Susanna (min moster), Johanna (min kusin) och Ingrid (Johannas dotter) förbi och lekte och fikade.

Magen är vild, som alltid på kvällen. Det kommer att bli väldigt tomt där inne när den är ute. Ute.. nu blev jag lite nervös, det känns skitkonstigt! Jag lovar att blogga när det är dags, spännande ska det bli i alla fall.


Oscar och Astrid äter glass i Säterdalen, sista sommardagen (31/8)


Godmorgon

2011-09-02 ♥ 08:48:09 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (1)

Tänk att det är september nu, månaden som hela tiden varit så långt borta. Nu känns det nästan som att det går lite för fort.
Idag ska vi åka till Öppna förskolan i Sundborn som börjar idag. På måndag börjar det i Enviken och på tisdag här i Svärdsjö. Härligt!
Just nu sitter Oscar på pottan framför tv:n och äter frukost. Bebisen i magen är vaken som alltid.Lillbebis v.18+1


Tjohooo!!

2011-09-01 ♥ 19:36:13 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (4)

Ja, det var några månader sen sist men nu så..
Här hemma har vi det bra. Kimmen jobbar och sliter och jag och Oscar roar oss mest hela dagarna. Magen växer och bebisen sparkar mest hela tiden. Jag tyckte att Oscar var vild i magen men den här är värre!

Jag klarade alla vårens kurser i skolan, jobbade tre veckor i juni och fr o m 4 juli har jag varit hemma. Kimmen har haft fyra veckors semester och då fick Oscar både sandlåda och gungställning här hemma.

Oscar var på 2 ½-årskontroll igår som gick finfint. Språktestet gick bra och han vägde 11,9 kg och var 86,5 cm lång. Inte så stor men glad ändå! Att gå på pottan går bra när vi är hemma, på bortaplan blir det mest blöja.
Just nu är han mittemellan att sova middag och att inte sova middag. Håller han sig vaken kan han somna för natten nån gång mellan 19-20.30 men sover han minsta lilla så är han vaken till 21-23.

Nu är det dags att natta den lille men jag lovar att uppdatera lite oftare än var fjärde månad i fortsättningen..


Vecka 37 (36+2)


RSS 2.0