Esther..

2011-10-10 ♥ 22:31:17 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (22)

..har flyttat in! I lördags kom det en liten bebis. Och idag är vi hemma igen!
Sent på fredagkvällen kände jag mig öm i magen men inte mer än så. Vaknade till vid tvåtiden (på natten) och kände att det fortfarande ömmade lite. Efter tre nån gång var jag vaken igen och låg och kände efter. Det gjorde mer ont, liksom mensvärk. Kl fyra började jag titta på klockan för då hade jag riktiga värkar, fast de gjorde inte superont. Oscar ville tutta och sen gick jag upp tjugo över och tog två alvedon. Värkarna gick inte över utan tog i ännu mer, de kom var och varannan minut. Fem i fem ringde jag förlossningen och de tyckte att vi skulle åka in eftersom värkarna kom så tätt. Jag kände mig ändå lite fånig eftersom jag hade haft värkar så kort tid.
Oscars mormor och morfar slängde sig i bilen och kom hit så vi inte skulle behöva väcka Oscar. Tio i sex skrevs vi in på förlossningen. Ctg-kurvan kördes igång och ganska snart gick hjärtljuden ner och upp på ett otrevligt vis. Det dröjde inte länge förrän snitt började komma på tal. Jag var knappt öppen alls. -Ut med ungen! tyckte vi och 07:49 kom hon ut det lilla underverket.
Kimmen var lite (mycket) nervös, men jag kände mig, faktiskt, riktigt lugn. Allt gick så lugnt och sansat till och jag var så pigg hela tiden. Direkt efter operationen fick vi komma tillbaka till vårat förlossningsrum. Esther mättes, vägdes och fick sen amma. 52 cm lång och 3870 g tung, 37 cm runt huvudknoppen.
Kimmen fick fika och jag fick några klunkar saft. Strax efter tio var vårat rum på BB klart och där har vi spenderat helgen. På förmiddagen idag fick vi åka hem eftersom jag mådde prima och Esther blivit godkänd på läkarundersökningen.
Kimmen åkte lite hit och dit mellan oss och Oscar, som bara fick vara med på BB mellan kl 16-18. Det var ju såklart jobbigt för både oss och Oscar att vara ifrån varann men det gick faktiskt riktigt bra. Oscar har varit så försiktig med, och snäll mot, sin lilla syster. Visst märks det att det är lite jobbigt för honom men det ska nog gå bra! -Jag är storebror! säger han stolt.


Nykläckt bebis


Läget just nu

2011-10-02 ♥ 18:59:41 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (6)

Tjoho, eller nåt... Jag är fortfarande mycket rund om magen. Svettas konstant, det är så det rinner i pannan hela tiden. Idag har jag varit så trött. Låg kvar i sängen till 10.30. Det gick inte att gå upp. Skulle vilja gå och lägga mig nu egentligen. Händer och fötter spänner och gör ont. Halsbrännan kommer fast jag inte ens ligger ner. Ändå mår jag ganska bra måste jag säga. Fast lite less är jag.

Imorgon är det nytt besök hos barnmorskan och jag blir mycket förvånad om inte bebisen flyttat sig neråt, för det känns verkligen så. Det spänner liksom neråt hela tiden och det gör ont i ljumskarna. och magen har definitivt sjunkit.
Vi var till Spec.Mvc i fredags och de kollade fostervattensmängden som var bra. Vi har en ny tid på fredag för tillväxtultraljud. Och om det fortfarande inte hänt nåt v.42+0 (11 okt) så blir det snitt. De vill inte sätta igång mig eftersom risken för akutsnitt då är så hög. Det är bättre att vänta och hoppas att det sätter igång ändå.

Nä, nu ska jag äta upp mina sista satsumas, härligt sura!


RSS 2.0