Mvc kontroll v.42+0

2009-01-28 ♥ 11:52:19 | Kategori >> Graviditeten | KOMMENTARER (17)

Imorse var vi in till specialist Mvc på lasarettet. De gjorde en sån där kurva på magen igen, heter det ctg-kurva kanske? Satt väl med de där bältena i 20-25 min kanske och den här gången hade jag fyra sammandragningar under den tiden som faktiskt gjorde lite ont! ;) I lördags hade jag bara en som inte ens gjorde ont så nu händer det nåt i alla fall! Sen kom en läkare och klämde på magen, hon gissade på att barnet väger 3,8 kg, sen stoppade hon in ett par fingrar där nere och "rotade runt" lite ;) Hinnsvepning kallas det visst för. Hon kände barnet huvud därinne och jag var väl typ 1-2 cm öppen. Om det inte har hänt nåt innan fredag så ska vi åka in ändå så sätter de igång det hela... Så innan veckan är slut så ska det väl bli bebis. Få se om det blir januari eller februari.


Ja här sitter jag vid apparaten! En aning stor o uppsvullen! ;)


2 veckor

2009-01-27 ♥ 11:50:46 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (2)

Ja nu har jag gått över 2 veckor, v.41+6 idag. Funderar på att ta en rejäl promenad eller nåt. Det måste ju bara köra igång snart.... Sara är helgalen, springer upp och ner för trappen och krafsar på saker och jamar. Sen vill hon ut och sen in igen efter 2 minuter. Hon kanske känner på sig nåt? Kära sambon Kimmen jobbar i alla fall hemifrån så det skulle ju passa utmärkt att föda barn idag! Kom igen nu bebisen!


Vår lilla jägare

2009-01-26 ♥ 10:24:46 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (2)

Sara väckte mig i natt kl 3, hon kom och jamade och det brukar hon aldrig göra på natten. Så fort jag gick upp rusade hon ner för trappen och in i matrummet. Och där på mattan ligger en liten död mus. -Titta matte vad jag har fångat! säger Sara och skiner upp med hela ansiktet ;) -Kan du inte ta ut den där? säger jag och Sara tar musen i munnen och jag lyfter upp henne och sätter henne utanför dörren på altanen. Men då rusar hon in direkt och musen har hon med sig. Det var väl kallt och otäckt ute, mycket trevligare att äta inne i värmen. Nu har ju Sara insett att jag inte vill ha den där musen inne så hon springer ett varv nere och jag efter, sen uppför trappen och in under sängen. -Haha, här kommer inte tjockismatte in! skrockar Sara nöjt. Men då hade hon inte räknat med att husses magmått är en aning mindre. Så han snor musen från Sara och kastar ut den. Sen går vi och lägger oss igen. Och en stund senare kommer en besviken katt och lägger sig bredvid matte. Nu ska vi äta frukost!


Skräpmat

2009-01-25 ♥ 22:00:19 | Kategori >> Mat | KOMMENTARER (1)

Det blev en kvällstripp till Borlänge och skräpmatsfrossa på Max! Det satt fint det... ;)
Sen passade vi på att handla lite på City Gross till sambons stora förtjusning, han älskar ju som sagt att gå i affärer.. eller inte. Men annars skulle han fått handla själv imorgon efter jobbet så det var bara att välja.
Nu har Sara hört den lilla musen som bor i husväggen tror jag för hon är helt besatt av att komma under ett skåp i köket, det ser riktigt kul ut!




Tokiga lilla katten

Just nu njuter jag av ett glas kall havremjölk med chokladsmak, det är sååå gott!!! Jag skulle kunna dricka flera liter!!  Det har jag packat ner i väskan som ska med till förlossningen.


Mums!!


Inget söndagsbarn

2009-01-25 ♥ 16:15:13 | Kategori >> Graviditeten | KOMMENTARER (1)

Min mormor var så säker på att det skulle bli ett söndagsbarn men då får busungen skynda på! Eller komma 1 februari men så länge får han/hon inte vänta!! Det är så mysigt ute, snön vräker ner!! Sambon har i alla fall skottat så vi kommer ut med bilen om det skulle behövas. Blivande morfar var förbi förut med spjälskydd till sängen, de hade varit på ikea. Det blev så fint, nu har bebben nåt att titta på när han/hon ska sova sen.



Knäppte en närbild på magen för jag har börjat fått fula röda små bristningar mitt på magen, tycker de ser värre ut i verkligheten än på bild. Övertidsbristningar, det är grejer det!



Besök på förlossningen v.41+3

2009-01-24 ♥ 11:46:32 | Kategori >> Graviditeten | KOMMENTARER (3)

Inte lika spännande som det låter.. Fick göra ultraljud för att se hur stor bebben är, huvudet är normalstort i alla fall, sen var ungen så vild där inne att det inte gick att mäta kroppen. Läkaren gav upp efter en stund så vi fick aldrig veta ungefär hur mycket han eller hon väger. Bråkiga lilla bebis! Sen satte de bälten runt magen på mig för att mäta hjärtljud och sammandragningar. Hjärtljuden var jättebra, pendlade mellan 130-160 och jag hade en sammandragning på 30 min så inte är det förlossning på gång inte. Ska till spec.MVC på onsdag för ny kontroll få se vad de säger då. Eftersom bebben trivs så bra därinne vill de vänta med igångsättning så länge det bara går. Det bästa är ju när det sätter igång av sig själv. Så nu är det bara att vänta............


10 dagar...

2009-01-23 ♥ 11:22:50 | Kategori >> Graviditeten | KOMMENTARER (0)

..över tiden, det här börjar ju bli intressant! Min bebis förstår inte att den ska ut och min kropp vet nog inte hur man gör ;) Ska bli kul imorgon på förlossningen. Då blir det ju lite undersökningar bl a ultraljud! Min barnmorska gissade på att bebisen väger minst 4 kg, lika mycket som vår katt Sara! Och Sara skulle ju inte vara nån match att klämma ut, hon ser så liten o hal ut! Men bebisen har nog större huvud skulle ja tro......


9 dagar över tiden..

2009-01-22 ♥ 11:27:57 | Kategori >> Mat | KOMMENTARER (0)

Ja dagarna går... har faktiskt sovit riktigt bra inatt men jag känner mig ändå ganska seg. Jag blev så glad när jag kom ner i hallen och såg den nya vagnen! Ungefär som när man var liten och tittade på sina nya fina julklappar.
Igår åt vi stuvade makaroner, det är ju så fantastiskt gott!! Det skulle jag kunna äta jämt! Finns lite kvar så jag kan äta det till lunch idag!

Här puttrar de små godingarna!!



Trött....

2009-01-21 ♥ 18:12:54 | Kategori >> Shopping | KOMMENTARER (0)

Sov jättedåligt inatt..zzz vaknade hela tiden, magen var helvild och sambon snarkade som aldrig förr ;) Vid halv åtta var det ingen idé att ligga kvar längre, kl 10 skulle vi vara hos barnmorskan. Allt var bra där och vi har fått en tid på lördag på förlossningen för en mer grundligare undersökning. Det är nog bäst att packa bb-väskan ifall vi blir kvar då.. eller om vi åker in innan dess! Sen var vi ner på stan och köpte amningsinlägg och hör o häpna, en vagn!  Vi fick ju ta en gammal vagn efter ett par kompisar men den var ganska slitenoch på babyproffsen hade de en kombivagn till ett jättebra pris plus att man fick med en åkpåse också!

Babytravel Grizzly med matchande skötväska

Jag är så nöjd jag som gillar när allt är svart! Ett svart babyskydd har vi också från Brio. Lite döskalledetaljer bara så är det perfekt! ;)
Sen åt vi lunch med blivande morfar, det blev kinamat och jag som varit så sugen på ris i flera dagar, mums! Ica maxi hann vi också med men nu är jag helt slut...



Utmaning

2009-01-20 ♥ 22:19:03 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Blev utmanad av Emma!

4 av Mina favoritprogram på TV:

1. Sex and the city
2. Seinfeld
3. Desperate Housewives
4. Top Model

4 saker jag gjorde igår:

1. Tvättade
2. Gosade med katten
3. Kollade på tv
4. Satt vid datorn

4 saker jag längtar till:

1. Förlossningen
2. Min gamla kropp
3. Att känna mig frisk, ingen täppt näsa!
4. Vårsol och dropp från taken

4 Favoritrestauranger: (äter bara skräpmat...)

1. Burger King
2. Max
3. American takeaway
4. McDonalds

4 saker på min önskelista:

1. Pengar
2. Ett gigantiskt badrum
3. Smidig tvätttmaskin
4. Ett hembiträde ;)

jag hoppar över att utmana nån, de som läser här har nog redan blivit utmanade..


Pust å stånk....

2009-01-20 ♥ 15:30:52 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Nu har jag dammsugit i källaren och torkat golven i badrummet och på toan. Det var riktigt grisigt där nere... Sen bar jag ner skötbordet in på toan men det blir väldigt trångt...Vi kanske får ändra om lite. Och så har jag lagt sambons gamla bebiskläder i tvätten, de är så söta! Han är ju född -72 så det var ett tag sen de blev använda.
Idag har det snöat nästan hela dan, det har nog kommit en decimeter i alla fall. Ser så mysigt ut där ute!
Åh det är så roligt att få lite kommentarer, kul att veta att det är nån som läser! Nu ska jag ta en vilopaus framför tv:n tror jag..


Nä inte idag heller..

2009-01-19 ♥ 23:22:57 | Kategori >> Graviditeten | KOMMENTARER (2)

Bebisen ville inte titta ut idag heller! Imorgon har jag gått en vecka över tiden och på onsdag är nästa besök hos barnmorskan. Så det besöket slipper vi nog inte ifrån. Jag har inga som helst känningar att nåt skulle va på gång. Känner mig mycket piggare även om jag fortfarande är lite förkyld. Har faktiskt tvättat tre maskiner idag, ska snart gå och hänga den sista. Ska göra ett litet städryck i källaren imorgon, det var ett tag sen. Bäst att passa på medan jag har tid, snart blir det väl fullt upp. Godnatt!



Söndag...

2009-01-18 ♥ 21:04:38 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (2)

Seg söndag... har lyckats lägga i en maskin med tvätt som snart ska hängas. Annars har vi inte gjort nånting idag, kollat på skidåkning mest. Såg att jag gått ner ett kilo sen igår så det har jag kompenserat med lite schweizernötschoklad!!
Häromdan skulle jag värma frysta våfflor i brödrosten, det slutade med att en av dem fastnade i botten. Den har legat där några dagar men idag hackades den loss av sambon... ;)

Här ligger den klämda våfflan och kan inget annat.



Lilla magen!

2009-01-17 ♥ 23:20:55 | Kategori >> Graviditeten | KOMMENTARER (2)

Här kommer lite magkort så här på slutet..



Idag är jag i v.40+3! Tycker att magen är tillräckligt stor nu, dessutom har jag just inga bristningar. Inga tydliga i alla fall så jag hoppas att de håller sig borta... Och ingen bebis idag heller men kanske imorgon?


Lilla missekatten!

2009-01-17 ♥ 16:20:01 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (1)

Har varit lite orolig över att Sara har druckit så mycket den senaste tiden, eller rättare sagt har väl funderat på det sen i höstas. Så i torsdags var hon o syster in till djursjukhuset för provtagning. De tog leverprov, njurprov o blodsocker och igår fick jag svaren. De var perfekta! Inga tecken på sjukdom, hon är helt frisk! Vår lilla älskling!!!


Helg..

2009-01-17 ♥ 16:14:48 | Kategori >> Graviditeten | KOMMENTARER (0)

4 dagar över tiden idag. Tycker att bebben kan passa på att komma när pappsen är hemma, det blir ju mycket smidigare så. Vi var hos bm igår, den vanliga var sjuk så vi hade en annan. Sf-måttet är nu 40 men eftersom det inte var vår vanliga som mätte skulle vi inte ta alltför allvarligt på det men... verkar som att jag har en jätte i magen. Allt var bra annars inga konstigheter, fullt fart i magen när vi skulle lyssna. Hjärtljuden låg på159, har varit runt 140 senaste gångerna annars har de legat på 150. Gått upp 24 kg sen inskrivningen. Huvudet var ruckbart, inte fixerad än alltså. Men det kan tydligen köra igång ändå, vi får väl se. Fick en ny tid på onsdag 21/1. Efteråt var vi på stan o köpte ett babyskydd och en skötväska. Nu är det nog inga stora saker som fattas, bara blöjor och amningsgrejor men det kan vi ta sen.
Är fortfarande förkyld men det är i alla fall mycket bättre...


Äntligen...

2009-01-15 ♥ 22:47:35 | Kategori >> Graviditeten | KOMMENTARER (0)

...börjar jag känna mig bättre! Mycket piggare idag!! Ska till barnmorskan imorgon, fick ju en ny tid eftersom jag var för sjuk för att åka igår. Fick höra att bm också var sjuk så vi kanske får en annan imorgon. Men det gör ingenting för de andra är jättetrevliga också. Hade tänkt att tvätta lite idag men jag har bara latat mig  ;) har sovit riktigt bra i två nätter så det har nog hjälpt mot förkylningen. Idag sov jag till elva och det var nog lika igår. Är upp på toa minst en gång per natt men oftast inte mer så det är jätteskönt. Har ju hört om de som måste kissa en gång i timmen under slutet av graviditeten så jag har klarat mig bra där. Måste komma ihåg att knäppa lite magbilder när vi kommer hem imorgon, har varit lite dåligt med det nu på slutet. Senaste bilden är från v.38+4 och imorgon är det v.40+2... Nä nu ska jag krypa ner i sängen bredvid en snarkande sambo, han har redan sovit ett par timmar. Han samlar väl krafter inför förlossningen!! ;)


Ingen bebis än..

2009-01-14 ♥ 17:42:12 | Kategori >> Graviditeten | KOMMENTARER (2)

Fortfarande sjuk!! Är riktigt trött på det här.. hade feber igår och imorse, men lite alvedon hjälper. Nu är snälla syster här och gör potatis i ugnen med halloumi och tzatziki!! Mums!! Och igår var vårat bebisdatum men ingen bebis än alltså. Idag går jag in i v. 41! Ingen nedräkning längre nu går vi på övertid, känns lite mystiskt. Skulle ha varit till barnmorskan idag men vi fick en ny tid på fredag istället, hoppas det är bättre då, jag är i alla fall inte lika snorig idag. Nu ska vi äta!


Suck... och snor!

2009-01-12 ♥ 23:34:30 | Kategori >> Graviditeten | KOMMENTARER (1)

Var till en läkare idag men det är bara en rejäl förkylning jag har så det är bara att stå ut tills det går över... Men det är värre idag än igår.... och imorgon är det dagen då bebisen är tänkt att ploppa ut! Håll dig inne lilla vän, mamma är tröööött!!!


Seeeeg dag...

2009-01-11 ♥ 22:05:20 | Kategori >> Graviditeten | KOMMENTARER (0)

Idag har jag bara legat i soffan och kollat på tv. Mycket skidåkning och det är ju kul. Förkylningen är inte bättre snarare sämre, men det är säkert bättre imorgon! Hoppas att jag kan sova i natt för det är så hemskt att ligga vaken, som tur är så håller sig bebben i maggen! Stökar runt lite därinne men verkar inte vilja komma ut än i alla fall. Bara två dagar till bf!


Otäcka förkylning...

2009-01-10 ♥ 15:53:30 | Kategori >> Graviditeten | KOMMENTARER (0)

Har knappt sovit nånting i natt, snorig hostig och ont ihalsen.... Men men.. det går väl över.
Mina kära grannar var hit med lussebullar och sen tog de ut julgranen också! I love you! Sambon har mycket att göra, de ska spela ikväll med bandet så han är och repar. Usch, mitt huvud är som en snorboll, känner mig helt förvirrad. Förhoppningsvis håller sig bebben inne några dagar till för jag vill bli frisk först!!! 3 dagar till bf!


Tvätt...

2009-01-09 ♥ 11:55:47 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Jag förstår inte hur vi kan få ihop så mycket smutstvätt hela tiden..... Måste tvätta ett par maskiner idag, inte kul om bebisen får bada i smutsiga kläder när den kommer hem!
4 dagar till bf idag.. Men det känns inte som att den är på väg tyvärr, jag önskar att jag hade lite ont nånstans. Ja i halsen gör det ont förstås men... Fint väder ute i alla fall så jag borde ju ta en sväng till brevlådan, ingen av oss var dit igår så det är väl bäst att tömma innan den blir för proppfull.
Nyss var stjärtmesarna här vid fågelbordet o hälsade på och de sa att det är mycket trevligare att äta här än hos grannarna! ;)


Fint besök!

2009-01-08 ♥ 16:06:21 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (1)

Vi har fyra rådjur som brukar besöka oss lite då o då. Idag kom de och trampade runt på gården en lång stund. Det är så kul att sitta o titta på dem! Knäppte kort på dem från fönstret i matrummet.
Halsontet har inte gett sig, ringde till sambon och bad han köpa halstabletter...


De står och smaskar på vinrankan. Fullt med frusna vindruvor där.


Ont i halsen...

2009-01-08 ♥ 12:00:14 | Kategori >> Graviditeten | KOMMENTARER (0)

Började känna mig sjuk igår kväll och idag kliar det i halsen... såå irriterande! Och hosta har jag fått också, jag som har klarat mig från att vara sjuk hela graviditeten. Hoppas det går över innan bäsen ska klämmas ut! 5 dagar till bf idag... Har nästa besök hos bm inbokat på onsdag 14/1 v.40+0 en dag efter bf. Vore ju kul om det blev nåt innan dess men det känns inte så. Nyss var svärmor förbi med en kartong med sambons gamla barnkläder! Det ska bli kul att se vad han hade på sig! Mycket roligare att ha såna kläder till barnet än en massa nytt. Nu ska jag äta nåt!


Älsklingsmissen!

2009-01-07 ♥ 19:00:11 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (1)

Så här ser världens underbaraste lilla katt ut!


Lilla Sara, även kallad Snaren.. ;)


Bebissängen!

2009-01-07 ♥ 18:50:50 | Kategori >> Graviditeten | KOMMENTARER (1)

Nu har jag klippt till madrassen och strukit lakan och nu är sängen redo att användas! Den är så söt! Står bredvid vår säng på min sida.

Min gamla hund Ludde fick vara med, fick han när jag var två år!


Tänk, här ska lilla bebben få krypa ner snart!



Här bor vi!

2009-01-07 ♥ 12:17:38 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (2)


På framsidan, ytterdörren är svart, syns inte så bra i det här ljuset.

Från tomten på baksidan
På baksidan, mycket snö här i Dalarna.

Utsikt över sjön
Längst ner på tomten, utsikt över sjön.

Utsikt över sjön in mot byn
Utsikt från tomten åt ett annat håll, samma sjö.

Mycket snö och kallt! har varit över -10 grader hur länge som helst nu men idag är det bara -8 grader. Häromnatten var det -25... Så kallt vill inte bebisen ha det när den kommer hem!!


6 dagar till bf

2009-01-07 ♥ 11:25:23 | Kategori >> Graviditeten | KOMMENTARER (1)

Idag har jag gått 39 fulla veckor! Det har gått så fort men ändå så otroligt långsamt.. Få se om jag kan få nåt gjort idag, har köpt en madrass till lilla bebbesängen men den är lite för stor så jag måste klippa till den lite. Fanns inga madrasser i storleken 90x50 cm. Den lilla sängen är tillverkad 1928(!) till farfars födelse av hans farfar! Ganska häftigt faktiskt, jag själv har inte legat i den men väldigt många i släkten har det så det är ju lite kul. Ska knäppa lite kort på den när den är bäddad o klar! Ja vi får se hur det här med bloggandet går, har aldrig gjort det förut men det verkar inte så svårt. Däremot att få till en snygg design har jag ingen koll på hur man gör men skit i det så länge.... Kram!


Välkommen till min nya blogg!

2009-01-04 ♥ 17:13:28 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)



RSS 2.0