Sovdag...

2009-02-27 ♥ 19:53:15 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (5)

Idag har vi inte gjort mycket, jag har tvättat två maskiner så jag har gjort lite nytta i alla fall... Kimmen var hemma och var pappaledig och sov till kl 14.20 ungefär... jag och Oscar gick och la oss lite på eftermiddagen när pappsen var och handlade.







4 veckor

2009-02-26 ♥ 19:23:46 | Kategori >> Oscar | KOMMENTARER (1)

Tänk att det var 4 veckor sen vår lille Oscar kom ut! Lilla älsklingen!!!
Idag gick vi över till min syster/granne/Oscars moster och fick lunch! Så skönt att slippa fixa mat ensam hemma och hela tiden snegla på Oscar. Semlor tryckte vi i oss också, glömde ju äta en i tisdags ;)


Mysigt i vagnen


Tröttisen!


Onsdag

2009-02-25 ♥ 22:20:33 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (2)

Idag var jag och Oscars moster Britta ute i 1,5 timme på eftermiddagen, det var så fint väder! Glömde tyvärr att knäppa kort. Oscar hade en ny fin mössa på sig som han fått av Lisa Rohde med familj, stort tack!!!
Idag har Oscar varit så fin i 70-talsfärgerna brun, orange o gul!


Mammas gamla tröja och pappas gamla byxor!


I babysittern från moster Britta och "morbror Patrik"!


Utmanad

2009-02-25 ♥ 22:07:00 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Blev utmanad av emma

1. Öppna din mapp för bilder
2. Gå till den 5:e mappen
3. Hämta den 5:e bilden bakifrån och sätt in i din blogg


I somras när jag jobbade med "facket på sommarjobbet" Var väl i v.13 eller nåt sånt så det syns ingen mage än!
Jag orkar inte utmana nån tyvärr, jag är fööör trött....



Naveln

2009-02-24 ♥ 22:17:05 | Kategori >> Oscar | KOMMENTARER (2)



Den lilla navelskrumpen for ju av imorse och nu på kvällen ser naveln jättefin ut! Den har suttit kvar länge men på bvc sa hon att den var väldigt kraftig så det var inget konstigt. Tänk att Oscar skulle ha varit 6 veckor idag om han kommit den 13 januari som det var tänkt. Men på torsdag blir han 4 veckor, inte så lite det heller!


Igår

2009-02-24 ♥ 22:11:37 | Kategori >> Oscar | KOMMENTARER (1)

Igår fick Oscar besök av sin moster och sen var vi på ljusparty (Partylite) hos Margita.


Snygg gäspning!!


Min kompis Kristins lilla Maja 4 år med Oscar som var lite trött (hemma hos Margita)


Helgen

2009-02-24 ♥ 22:06:54 | Kategori >> Oscar | KOMMENTARER (0)

Lite bilder från helgen hos mormor o morfar

Mormor i snöovädret med en nöjd Oscar nerbäddad i vagnen


Oscar badade i deras handfat, sen blev han trött


Oscar o morfar myser i soffan



Fettisdagen

2009-02-24 ♥ 10:48:29 | Kategori >> Oscar | KOMMENTARER (0)

Jaaa idag har man en anledning att äta semlor!!! Mums!
Och idag hände nåt spännande! Oscars navelsträngsklump trillade äntligen av!! Känns som att han börjar bli stor nu! Sitter i sängen med bärbara datorn så jag kan inte lägga in några bilder just nu. Sladden sitter i vanliga datorn nere. Vi hade jättemysigt i helgen som var jag o Oscar. Vi var ju hos mina föräldrar och det snöade hela dagarna men en promenad blev det i alla fall och Oscar fick bada i handfatet.
Just nu är det stora grävmaskinerutanför huset för vi ska få kommunal avlopp och det skakar och dunkar  hela huset när de håller på. Men Oscar sover så skönt i sängen bredvid mig, han har varit vaken sen 5-6 imorse. Bara somnat till i 10 minuter sen har han börjat gnälla lite igen. Så hans mamma är lite trött.... Nätterna brukar alltid börja bra, att han äter vid kl 23-24 ungefäroch sen sover til 03 oftast. Sen somnar han efter 45 min kanske och sover nån timme till och sen är han vaken igen. Men nu har han sovit i 20 min ungefär få se om det blir en timme. Ska väl passa på att äta nåt. Jag hann bre två mackor vid 9-tiden, är sugen på fil men den är slut. Det måste handlas en hel massa....


Lillmissen

2009-02-20 ♥ 21:05:11 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

I natt har Sara sovit i sängen för första gången sen Oscar flyttade in. Förut har hon alltid sovit bredvid mig men nu är ju Oscar i vägen för henne så hon har sovit i garderoben eller nere på soffan. Men i natt sov hon på husses ben! Hon som aldrig ens legat på hans sida av sängen.


Va är det nån som tar kort?


Sötkatten!


Oscar o mamma myser framför tv:n...

Nu är vi hos Oscars mormor o morfar och vi ska sova här i natt för pappsen är i Gävle och spelar o kommer hem på söndag!


Fint besök!

2009-02-19 ♥ 21:53:48 | Kategori >> Oscar | KOMMENTARER (1)

Trevlig dag idag! Promenix med Marléne, vi gick in till byn en vända. Var nog ute i nästan en timme och Oscar sov hela tiden och såg nöjd ut. Oscar fick jättefina kläder som han kan ha framåt våren. Just nu har han storlek 56 och det mesta vi har fått är större storlekar och det är jättebra då behöver vi inte köpa så mycket framöver!
Oscar har fått så mycket fint och han tackar så mycket! Ska lägga ut bilder sen när han kan ha dem.



Trött Oscar efter promenaden, sockorna kommer ifrån Lennart!


Mammas trötta lilla sötnos! Söta bebisfinnar har han också..



3 veckor

2009-02-19 ♥ 12:02:23 | Kategori >> Oscar | KOMMENTARER (1)

Tänk vad tiden går fort när man har roligt! Idag är Oscar 3 v gammal! I tisdags var vi på bvc och han vägde då 4880 g och var 56,5 cm lång och huvudomfånget var 39 cm. Så han har växt lite stora grabben. De senaste dagarna har han varit lite mer gnällig än vanligt, han är väldigt bubblig i magen så det är lite besvärligt för honom.

Efter bvc så var vi en sväng på stan, premiär för Oscar som är en liten lantis annars. Jag köpte puder, mascara, amningsbh, amningstopp och en skjorta. Sen fikade vi med Oscars morfar och jag ammade Oscar ute bland folk för första gången och det gick hur bra som helst. Fast Oscar råkade sätta i halsen så det sprutade genom näsan och så rann det lite på mig men det är sånt man får räkna med ;)

Igår var vi till mitt jobb och hälsade på. Oscar tyckte det var kul att träffa lite folk, han uppförde sig så bra så!  Sen innan vi åkte hem så var vi till tant Ester och fikade. Oscar låg i hennes famn en lång stund och trivdes, han blev mindre glad när mamma tog honom därifrån!
Idag kommer Marléne och hälsar på Oscar för första gången, få se om vi lyckas komma ut på en promenad.



Alla hjärtans dag

2009-02-14 ♥ 11:41:12 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (5)

Men jag får nog varken blommor eller choklad.. Han håller på att bli sjuk Kimmen tror jag, han går runt och ser ut som en zombie. Oscar däremot är det full fart på, han bajsade så mycket i morse att det kom utanför byxorna! Han kan minsann bajsa han, sötungen! Idag är det en massa skidåkning på tv, det är alltid kul, även om det inte går så bra för Sverige. Annars var det väldigt fint väder ute så det skulle ju vara skönt med en promenad men det är -12 grader så det är lite väl kallt. Få se om det är lite varmare på eftermiddan så kanske det blir en liten sväng ute. Jag behöver verkligen röra på fläsket!





Fredag den 13:e

2009-02-13 ♥ 12:43:07 | Kategori >> Oscar | KOMMENTARER (2)

Ja Lennart undrade om Oscar kan nåt än, och nja det är väl inte mycket att skryta med, jag drömde i och för sig att han sprang över köksbordet men det hände ju inte på riktigt så det gills väl inte ;)... Men han är duktigt på att äta och pruppa! Lägger av några riktiga rökare så det skakar i hela brallan!  Idag skulle ju Oscar vara en hel månad om han kommit ut när han var beräknad men så blev det ju inte. Tänk vad tiden går fort...


Älskade lilla barn!

2009-02-12 ♥ 18:19:41 | Kategori >> Oscar | KOMMENTARER (3)


Mys med tjockismamman som har en sisådär 13 kg kvar att gå ner..


Så söt när han sover...


Slappar på mammas degiga mage ;)


Nybadad!!


Nyäten i mammas säng.. ska det kanske komma en liten kräka?


Spyor!

2009-02-12 ♥ 17:44:46 | Kategori >> Oscar | KOMMENTARER (2)

Inatt kom den värsta spyan hittills! Det bara sprutade ur det stackars barnet.. han skrek och såg så ledsen ut, jag försökte trycka i honom lite mat men det var inte det som var felet för helt plötsligt så sprutade det som en fontän så hela min sida av sängen blev blöt. Måste nog lägga under nåt skydd för madrassen för det här var väl inte sista gången. Det var bara att byta sängkläder. Nu ligger han i soffan och lyssnar på pappsen som spelar gitarr för honom. Han har varit gnällig ända sen vi kom in från promenaden vid 16-tiden, då sov han men så fort vi kom in vaknade han. Annars brukar han kunna sova tre timmar på eftermiddan men inte idag.
Idag är han 2 veckor gammal! Tänk vad tiden går fort, vi har redan varit hemma mer än en vecka. Jag har knäppt en massa kort men jag måste stoppa in dem i datorn också, få se om jag hinner med det idag.


Tisdag, Onsdag...

2009-02-11 ♥ 18:07:23 | Kategori >> Oscar | KOMMENTARER (0)

Idag har vi varit till Oscars farmor och farfar och ätit mat. Farmors systrar, Oscars gammelmostrar var där också och beundrade honom ;) Så nu är vi så mätta och belåtna!
Igår var vi förbi vårdcentralen i Norslund och de plockade bort mina stift i magen och satte på nytt plåster. Sen insåg vi att vi glömt skötväskan hemma så vi fick med oss några blöjor och pappersservetter från bvc. Vi hade tänkt att åka till kupolen (köpcentrum) och köpa amningsbh:ar och amningstoppar men vi struntade i det och åkte till underverket och köpte två bh:ar där istället. Sen stannade vi och fikade på Oscars mormors jobb på kvarnsvedens vårdcentral. Sen stannade vi och sa hej och fick paket av Oscars gammelmormor (min mormor) i Falun och så handlade jag lite på ica maxi medan pappsen och Oscar vilade i bilen. Sen däckade vi i soffan när vi kommit hem.... jobbigt att vara hemifrån flera timmar ;)


Tidningsbild

2009-02-09 ♥ 22:19:17 | Kategori >> Oscar | KOMMENTARER (6)

Kimmen med sin supersnygga mustasch ;)



BVC-besök

2009-02-09 ♥ 22:12:02 | Kategori >> Oscar | KOMMENTARER (1)

Idag har Ingrid från BVC varit här och hälsat på. Oscar hade gått upp i vikt, väger nu 4580 gram. Jag minns inte vad han vägde i onsdags när vi åkte hem men det var nånting på 4200 gram. Duktige pojke att äta! Han hade ökat 0,5 cm i huvudomfång från 38 cm till 38,5 cm. Hon tyckte han såg så fin ut! Ska in till de i stan imorgon och plocka bort stiften i magen. Skönt att bli av med dem. Idag var vi med i tidningen, Oscar var störst av alla bebbarna på sidan. Nu vill lillungen äta igen! Ska försöka skriva lite mer imorgon..


Lillungen!

2009-02-06 ♥ 17:05:11 | Kategori >> Oscar | KOMMENTARER (10)

Det blir inte mycket tid över nu för tiden, hinner knappt gå på toaletten ;) Men det gör ingenting för han är ju så underbar!!! Lovade ju att lägga ut lite bilder...

Nyvaken i sängen bredvid mamma..


Mys i mammas famn..


Sover i soffan.. snygg frisyr va!



Stora lilla Oscar!

2009-02-05 ♥ 19:33:31 | Kategori >> Oscar | KOMMENTARER (0)

Oscar fick han alltså heta, han är 55 cm lång och vägde 4640 g när han kom ut. Igår kom vi äntligen hem efter mycket om och men och krångel på bb. De trodde att han hade en infektion så han har fått antibiotika i flera dagar och därför fick vi inte åka hem på en gång. Det är så skönt att äntligen vara hemma och mjölken sprutar så lillgrabben är nöjd! Ska lägga in lite bilder och skriva lite mer imorgon, idag har det varit fullt upp med besök men det har bara varit kul! Nu skriker Oscar och vill ha mat!


Pappa berättar.........

2009-02-05 ♥ 19:28:36 | Kategori >> Oscar | KOMMENTARER (1)

Snacka om händelse!!!!

Kejsarsnitt, en doktor kom tillbaka in till oss på förlossningen och berättade, med allvarlig ton, detta för oss. Amanda hade feber och värkarna hade kommit utan mellanrum en längre tid. Plötsligt var det en flock med grönklädda sköterskor/läkare inne i vårt rum."Du kan sätta på dig dessa" sa en av dem. Jag hade fått gröna byxor och en tillika grön skjorta att sätta på mig. "Du kan byta om på toaletten eller här inne". Jaha? Inne i förlossningsrummet var det grönt så långt ögat kunde nå och jag kunde höra Amandas kvävda klagan någonstans där innifrån. Allt skulle ordna sig, det hade jag berättat för henne både före och efter vi fick beskedet om att det skulle bli kejsarsnitt. Klädbytet gjordes på toaletten, ungefär lika snabbt som stålmannen i telefonkiosken. Sängen rullades ner/upp/höger/vänster/hit/dit, jag följde efter med ett gäng grönklädda efter mig. Väl framme, var nu detta var någonstans i sjukhuskomplexet, fick jag en snygg "påse" att sätta på huvudet. Jag fick säkert frågan "Ska/vill du inte sitta ned?" av fyra personer. Tätt åtföljt av "Det finns risk för att du svimmar." lika många gånger. Antagligen så var jag lite vass mot de tre sista personerna, det här var ju inget problem, dessa personer jobbar med sånt här hela dagarna. Av någon, för mig oförklarlig, anledning så placerade de Amandas armar rakt  ut från hennes sidor. Jag ställde mig på hennes vänstra sida och höll i hennes hand där det inte var så mycket sladdar. Amanda skakade och mådde inte alls bra trots vadnudetvar för bedövning. Läkaren, nån av dem, förklarade detta för mig, antagligen lika många gånger som jag fick höra om jag skulle sätta mig, dock med bibehållet lugn. Ett lodrätt skynke hängdes upp där jag stod så jag fick flytta mig till huvudänden, återigen med påföljden att frågestunden återuppstod. Jag nekade igen eller gav het enkelt fan i att svara. De hade varit med om detta förr. Det här skulle gå smidigt. Amanda skriker till när de börjar att skära och säger att det gör ont varpå jag är påväg att lappa till den närmaste grönklädde men jag avbryts av ett skrik från en baby som precis tagits ut ur Amanda. "Grattis Pappa!" kommer det en gröning och säger. Han har ett knyte i famnen med en lite blodig och skrikande baby inbäddad. "Vill du vara med och tvätta?" är nästa kommentar, antagligen av samma grönklädde person men det är jag inte säker på. Jag vänder mig om och ser den lilla skrikande saken ligga där i en liten säng och bli avtorkad med handdukar. "Vad blev det för sort?" frågar Amanda med darr i rösten. Ja! Just det! Blev det en pojke eller flicka frågar jag, övertygad som jag var om att det skulle bli en flicka. "Det blev en pojke"..........en pojke, allt stannar upp, en pojke? Den lilla oerhört vackra saken som fortfarande ligger och skriker där på sängen är min son? Det blev en pojke svarar jag Amanda som direkt sa att hon ville se snoppen. (?) När han var färdigtorkad fick jag hålla i honom. Jag gick och visade honom för Amanda som hade börjat skaka väldigt mycket. Ståndes på huk bredvid Amandas huvud, med min nyfödde son i famnen frågar jag argt närmaste grönklädde varför den nyblivna mamman (!!!) skakar så, det kan ju inte vara normalt. "Naturlig reaktion på bedövningen" får jag till svar. Det var garanterat ett längre och mer detaljerat utlägg än så men det var det enda jag kommer ihåg. Jag får gå iväg tillbaka till förlossningen med sonen och två av förlossningssköterskorna. Väl där får jag byta blöja och väga/mäta honom. 4640 gram, 55cm lång. När allt detta är klart får jag sitta själv med han, som inte alls såg ut som den 6.10(Sixten) som en ev son skulle heta. Efter en stund, jag har ingen aning om hur länge, kommer personalen in och berättar att vi kan gå och hälsa på mamma.........

Som f.ö mår mycket bättre nu. 

(Mamma kommenterar, detta skrev pappa häromdan på bb men det blev aldrig postat)


RSS 2.0