Stora lilleman

Öppnis på förmiddagen sen hem för lunch och nu sover lillemannen. Jag har ätit en skål vaniljglass med skivad banan!
Oscar var med på samlingen idag också och gjorde rörelserna till sångerna. Han tröttnade lite emellanåt men då var det kul att få sitta hos moster istället.

Sen vi kom hem från Rhodos så har det hänt så mycket med Oscar, det kommer nya ord hela tiden och har har så många roliga ideér. Han kommer ihåg saker vi har gjort och vi kan prata om dem. Han har helt plötsligt blivit så stor! Och det märks hur roligt han tycker det är när vi förstår vad han säger och menar.

Han älskar att tända och släcka lampor och säger, "tänna, släcka". Han säger "kiss och bajs" men hatar att byta blöja. Han har sagt, farmor, morfar, moster, Patrik Astrid, Kimmo, Sara..
Varenda gång vi pratar med honom så härmar han orden. När vi gick ut i regnet sa han att det var blött. När det blir kväll pekar han ut och säger att det är mörkt. När han har flera saker samtidigt så säger han "många". Han letar på hål överallt och säger "hål". Han pekar på prickar och säger "prickar". Han pekar på ränder och säger "ränder". När han får nåt som han tycker om så säger han "gott". När han vill amma så säger han "tutt".
Han säger många fler ord men det var vad jag kom på nu.

Favoritmaten just nu är ris! Annars gillar han bröd, blodpudding, korv, köttbullar, pasta.. inte grönsaker men en och annan broccolibit kan slinka ner. Äpple, päron (lite banan ibland) och framförallt vindruvor är favoritfrukterna. Han gillar inte citrusfrukter. Av fikabröd så är vanliga kanelbullar favoriten, kakor och sånt tar han en tugga av och sen är det oftast bra.

Favoritleksakerna är småbilar och garage. Men vi leker med allt möjligt här hemma. Vi lagar mat åt gosedjuren och dockan och matar dem. Vi ritar med kritor, lägger pussel, läser böcker och bygger med duplot.
Lätta ditt hjärta:

Namn:
stammis?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina ord:

Trackback
RSS 2.0