Metoder som skadar och kränker

Hittade en mycket intressant artikel på skånskan.se.
Läs här för hela artikeln och här är artikeln på engelska som han hänvisar till

"Man häpnar, när man läser artiklar som den här, på BBC:s hemsida i dag. Nya (?) forskningsresultat visar tydligt att barn som sover ensamma och inte får någon tröst då de vaknar och gråter, utvecklar hjärnskador. Halten av det skadliga ämnet kortisol, som utvecklas under extrem stress och förstör hjärnan, är höga hos barn som sover ensamma utan att tröstas när de vaknar och är ledsna och rädda.

Man häpnar, inte över resultaten utan därför att sådana självklarheter ska behöva påpekas av forskare. Som påläst förälder i Sverige lever man gärna i tron att detta är något som alla föräldrar känner till, och att det där med att låta barnen skrika på natten är precis som inomhusrökning – något som bara förekommer i de allra mest dysfunktionella föräldraskap. Men tydligen är dessa kränkande metoder mer spridda än så."


Postat av: Anonym

det var därför jag så tidigt vilel ha öppen säng för elton, OM det nån gång skulle va så att jag inte hör eller iten vaknar om han är ledsen så kan han ALLTID komma in till mig. det är så tryggt att veta det. att han aldrig är inlåst ensam i en sängbur.



kram erika, snart ses vi :D

2010-04-24 @ 22:06:25

Lätta ditt hjärta:

Namn:
stammis?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina ord:

Trackback
RSS 2.0