Ska´ru ha ett fikon?

Tänk att det är julafton imorgon. När jag var liten var det jättespännande dan före julafton. Alla julklappar skulle slås in. Granen skulle först letas på i skogen och sen kläs. Det skulle pyntas överallt. Krubban skulle packas upp. Det var alltid lika spännande att se vem som fick Jesus! En fin tradition utan religiösa inslag ;)
När vi vaknade på julafton så var allt så magiskt! Hela dagen var rolig och härlig. Risgrynsgröt och lussekatt till frukost, sen julgodis och jultidning. God mat, Kalle Anka och Karl-Bertil Jonsson. Julklappar! Julmusten flödade...

Ja det var tider det! Nu håller jag på att slå in julklapparna. Kimmen hade ont i huvudet och somnade. Oscar däremot är det full fart på. På radion rimmar de åt kreti och pleti som ringer in och avslöjar vad de köpt i julklapp åt släkten. Hoppas att de inte är lika dumma som jag och lyssnar. Släktingarna alltså.

Imorgon förmiddag åker vi till Oscars farmor och farfar. Där blir det jullunch och Kalle Anka. Sen åker vi till Oscars mormor och morfar och där blir det julmiddag. Då är man sådär lagom sugen på mat igen, eller inte.
Kl 19.00 är det julaftonens höjdpunkt. Karl-Bertil Jonssons julafton. Utan K-B, ingen jul. Alla repliker ska sägas högt. Då blir det ännu bättre.
Senare på kvällen åker vi nog förbi Ekbloms och säger hej!

Nä, nu ska jag fixa klart så vi kommer i säng nån gång. God Jul!


Postat av: emma - mamma till meja

Hoppas ni får en mysig julafton :D

2009-12-24 @ 07:17:57
URL: http://emmaoskrutten.blogg.se/
Postat av: Josefine

God Jul!! Hoppas ni får det supertrevligt! :-)

2009-12-24 @ 11:57:26
URL: http://minprinsoliver.blogg.se/

Lätta ditt hjärta:

Namn:
stammis?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina ord:

Trackback
RSS 2.0